Belföld

119 férőhelyes különgéppel ment nyaralni Gyurcsány

Huszonhat főből állt a Gyurcsány Ferencet Portugáliába kísérő küldöttség – értesült a Magyar Nemzet. A társaság a múlt hét pénteken közpénzből, kilencmillió forintért bérelt Boeing 737–700-as típusú – 119 férőhelyes – Malév-különgéppel – repült Lisszabonba.

Gyurcsány Ferenc tárgyalni ment Portugáliába, de mivel az egyeztetések péntek este befejeződtek, feleségével plusz két napot töltött Lisszabonban. A Kormányszóvivői Iroda tájékoztatása szerint hét végi tartózkodásuk és visszatérésük költségét ők maguk finanszírozták. Arra azonban nem tér ki a kabinet irodája, hogy a takarékosság idején miért nem egy kisebb és olcsóbb magángépet béreltek az útra. A delegációba hét újságíró is meghívást kapott, őket is kivitte a kancellária.

A menetrend szerinti közvetlen járattal a 27 embernek már a repülőjegy is 10,5 millió forintból jött volna ki, ezen felül kellett volna kifizetni a szállást két éjszakára, ami 1,725 millió forintra rúgott volna, illetve a törvényben előírt napidíj további 825 ezer forintot jelent – közölte a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) az újsággal. A Malévtól kilencmillió forintért bérelt Boeing volt a legolcsóbb megoldás – állítja a MeH.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik