Belföld

A Legfőbb Ügyészségen támadja a Fidesz a kormánynegyedet

A Fidesz a Legfőbb Ügyészséghez fordult a kormányzati negyed ügyében – jelentette be Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.

A politikus, aki képviselőtársával, Balsai Istvánnal jegyzi a beadványt, azt mondta: azért éltek közérdekű bejelentéssel a legfőbb ügyésznél, mert álláspontjuk szerint joggal lehet tartani attól, hogy a közpénzből tervezett, a valós piaci árat jelentősen meghaladó kiadással járó beruházás megsérti az állami vagyonnal való felelős gazdálkodás követelményeit, és akár hűtlen kezeléssel is együtt járhat.


A beadványban Cser-Palkovics András és Balsai István a Heti Válasz című lap április 19-i számában megjelent cikkre hivatkozik, amelyben az új kormányzati negyed létesítése mögött meghúzódó ingatlanspekulációkról, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a MÁV által tervezett ingatlanhasznosítási-visszabérlési akciósorozat előkészítéséről írnak.


A Fidesz helyettes szóvivője a sajtótájékoztatón ismét arra szólította fel a kormányt, hogy mielőtt végleges döntéseket hozna a beruházásról, járuljon hozzá az Állami Számvevőszék vizsgálatához, amelyet a Fidesz hónapok óta szorgalmaz. Hozzátette: nem véletlen, hogy a kormánypárti politikusok hétről hétre leszavazzák a Fidesz erről szóló határozati javaslatát a parlamentben, hiszen sajtóhírekből kiderült, hogy a kormányzati negyedre befolyással bíró összes posztra a saját embereit ültette a „Gyurcsány–Szilvásy-páros”, olyanokat, akik korábban a KISZ-ben vagy az Altus vállalatbirodalomnál töltöttek be tisztséget.


Cser-Palkovics András felhívta a figyelmet arra, hogy az új kormányzati negyedről szóló tanulmányból az is kiderült, hogy a valós piaci árnál 100-150 ezer forinttal drágábban, 300 ezer forintos négyzetméteráron épülne a negyed. Mint mondta, az is kérdés, hogy egyáltalán miért van szükség a kormányzati negyedre, miért költene el erre több tízmilliárd forintot a költségvetésből az állam, amikor az elmúlt héten kiderült, hogy a miniszterelnök és hivatala nem költözne oda.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik