Belföld

Kordával bulizik az MSZP

A Városligetben összegyűlt embereket kirakodóvásár, kolbász, kolbász, ugrálóvár és Korda György szórakoztatja. Gyurcsány Ferenc az ötezer fős közönség előtt tízezrekhez intézett szavaiban erős baloldalt és erős Magyarországot ígért.

Gyurcsány Ferencet Korda György konferálta fel, de először Burány Sándor, a párt fővárosi vezetője lépett a színpadra: az SZDSZ-re ráijesztettek – utalt a liberális párt elmaradt rendezvényére. Az MSZP-re is rá akartak ijeszteni, éjszaka ugyanis megpróbálták felgyújtani a szocialisták III. kerületi irodáját – mondta.


Hálás miniszterelnök


A kormányfőt hatalmas taps fogadta, sokan a levegőbe eresztették MSZP feliratú lufijukat, míg mások Korda György és Balázs Klári koncertjének végeztével elhagyták a teret – számolt be a helyszínen tartózkodó kollégánk. A miniszterelnök megköszönte, hogy több tízezer ember eljött megmutatni, hogy „nem szállt inunkba a bátorságunk” – helyszíni tudósítónk szerint a közönség mintegy ötezer főből állt.



Kordával bulizik az MSZP 1

Többen csak rájuk voltak kíváncsiak KÉPGALÉRIA


„Hálás vagyok, hogy egy ilyen embert próbáló év után sem hagytatok kételyt a baloldalba vetett hitetek felől. Magyarország rólunk szól, rólatok szól” – kezdett bele a frázisokba a miniszterelnök. Az elmúlt egy évet értékelve megköszönte a támogatást: „Egy éve azt mondátok, húzzunk bele! Most tartozom nektek valamivel: köszönöm, hogy nem hagytátok cserben az országot, a baloldalt”.


Mérsékelt lelkesedés


Helyszíni tudósítónk szerint a beszédet korántsem kísérte a tavalyihoz hasonló lelkesedés. A kormányfő mögött álló 20-30 „előtapsolót” csak az első sorokból kísérte szerény „tapsvihar”. Gyurcsány Ferenc sajnálatát fejezte ki, hogy Medgyessy Péter öt évvel ezelőtti beszédéhez hasonlóan ő nem tud 50 százalékos béremelést bejelenteni, de „fogjunk össze, és csináljuk meg”-mondta.


Az ellenzékről elmondta, hogy riválisaival szemben nincs benne indulat, csak nem ért egyet velük, és úgy gondolja, hogy nem tesznek jót az országnak. Felszólította a közönséget, hogy senkinek ne legyen a szívében indulat és harag. Végezetül megígérte: tisztességes munkáspolitikát fognak folytatni egy erős Magyarországért, és erős baloldalért.


Virsli és véradás


A Petőfi Csarnok mögötti rendezvényen az érdeklődők megmérettethetik a vércukorszintjüket és a vérnyomásukat, a Vöröskereszt sátrában vért adhatnak. A résztvevők délelőtt a Piros Pont Kávézó sátrában kötetlenül beszélgethettek Hagyó Miklós főpolgármester-helyettessel és Steiner Pállal, az MSZP fővárosi frakcióvezetőjével – írja az MTI.


A délután is folytatódó zenés műsorok mellett Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezető és Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese várja a majálisozókat egy beszélgetésre a Piros Pont Kávézóban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik