Belföld

Jobbik: nincs mit ünnepelni

A Jobbik szerint a munkásosztálynak nincs mit ünnepelnie, és a három évvel ezelőtti európai uniós csatlakozás kapcsán sincs mit ünnepelni május 1-jén. A parlamenten kívüli párt határozottan visszautasítja az SZDSZ vádjait.

A Jobbik majálisán Balczó Zoltán, a párt alelnöke úgy vélte, a munkavállalók nem ünnepelhetnek, mert a kormány egyre inkább velük akarja megfizettetni egészségügyi ellátásukat, munkaerejük megtartását, képzésüket, oktatásukat. Az uniós csatlakozás első három évét „kipukkant lufiként” értékelte, amely szerinte a csatlakozás előtti ígéret- és illúzióhalmaz után maradt.

A megnyíló munkaerőpiacról szólva Balczó úgy fogalmazott, hogy a Magyarország számára leglényegesebb Németország és Ausztria zárva maradt, de Szlovákiából tízezres számban jönnek „a fekete, szürke, fehér munkások”, akik elveszik a helyet a magyar munkaerőtől.

„A Jobbik Magyarországért Mozgalom határozottan visszautasítja az SZDSZ vádját, amelyet politikai hangulatkeltésnek és alantas rágalmazásnak tart” – mondta Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója. Szerinte a hétfői inzultust – amely miatt az SZDSZ lemondta majálisát – a szabaddemokrata rendezvény büfésének gazdasági döntése okozta. Ezt azzal indokolta Szabó, hogy míg a Jobbik sikeres rendezvényt tartott hétfőn, amelyen mintegy kétezer ember jelent meg, a szabaddemokratákén alig negyvenen voltak, így feleslegesnek bizonyult a büfé kirakodása és az öt alkalmazott jelenléte.

Az SZDSZ közleményben tudatta kedd délelőtt, hogy elmarad a május elsejei liberális majális a Hajógyári-szigeten, mert az előkészületek során a Jobbik Magyarországért Mozgalom rendezvényéről érkező garázdák késsel fenyegették az SZDSZ munkatársait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik