Belföld

Szili szerint szolidárisnak kell lennünk

Az, aki szolidaritásról, közösség vállalásról beszél, egy dologról soha nem mondhat le, mégpedig arról, hogy akik kevésbé tehetősek, akik ma nehezen boldogulnak, azok számára az esélyegyenlőséget biztosítani kell - mondta Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke Orosházán, az agrárszocialista megmozdulás 116. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen.

“Nem lökhetjük őket csak és kizárólag a piacra, nem hagyhatjuk őket magukra” – tette hozzá Szili Katalin.

Az Országgyűlés elnöke 300-400 fős hallgatósága előtt felidézte Magyarország európai uniós csatlakozását. Hangsúlyozta: amikor Európáról beszélünk, arról is szólni kell, hogy tudnunk kell valóban a köz érdekében változtatásokat megtenni.

Szerinte ezeket a változtatásokat azonban a közösség érdekében, de a közösséggel együtt kell megtenni, úgy, hogy mindenkinek meglegyen a maga boldogulása.

Véleménye szerint a politikusoknak közösen kell megtennünk, politikai pártállástól függetlenül azt, amivel a társadalom megbízta őket, vagyis biztosítani az egész ország számára a megélhetés biztonságát, a boldogabb jövőt. Szili Katalin a baloldal számára fontos feladatnak nevezte a vidéken élők életkörülményeinek a javítását is.

Arra kérte képviselőtársait, politikai pártállástól függetlenül, hogy ne a párpolitika legyen számukra az elsődleges, hanem az a megbízatás, amit a választópolgároktól kaptak Orosházán, Békés megyében és az országban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik