Belföld

MSZP: az EU elismeri hazánk eddigi eredményeit

Az Európai Unió ismeri és elismeri Magyarország eddigi eredményeit, jó példának tartja az újonnan csatlakozott országok között - közölte Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezető-helyettese vasárnap Budapesten.

A szocialista politikus reményét fejezte ki, hogy a Fidesz elnökségének brüsszeli látogatásán a tárgyalópartnerek legalább bizalmasan elmagyarázzák Orbán Viktor pártelnöknek: amit a Fidesz tesz, teljesen ellentétes a néppárti politikával. Nem tesz jót a nemzetnek sem, ha Brüsszelben folyamatosan feljelentik Magyarországot. Ha a kormányt célozzák meg, az övön aluli ütésekkel az országot találják el – hangoztatta.

A Fidesz szóvivője szerint az MSZP-nek 17 év sem volt elég arra, hogy megszabaduljon régi beidegződéseitől. Mint az MTI-nek vasárnap eljuttatott közleményben Szijjártó Péter írja, “Brüsszel nem Moszkva”.

Az ellenzéki politikus annak a véleményének ad hangot, hogy “a szocialistákat eszi az irigység”, hiszen amíg a Fidesz elnöksége az Európai Néppárt frakcióvezetőjének a meghívására tesz munkalátogatást az unió központjában, addig “a hitelét vesztett MSZP-re és annak szavahihetetlen elnökére Brüsszelben senki sem kíváncsi”.

Mesterházy Attila sajtótájékoztatóján kitért arra: az uniós országok versenyeznek a forrásokért, de az Új Magyarország Fejlesztési Tervnek, “a sikernek csak egy ádáz ellensége van, az maga a Fidesz”. Emlékeztetett arra, hogy az unión belül azok az országok sikeresek, ahol a pártok összefogtak; példaként Írországot említette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik