Belföld

Nem készít több hangfelvételt az MSZP

Gyurcsány pártelnökké való kinevezése óta már nem készítenek hangfelvételeket az MSZP vezető testületeinek ülésein – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap szocialista forrásból megtudta: az MSZP vezető testületi, így az országos elnökségi, illetve a kibővített országos elnökségi üléseken, továbbá azokon a nem nyilvános tanácskozásokon, amelyeken a miniszterelnök is részt vesz, nem készítenek hangfelvételeket. A megbeszéléseken gyakran meghívott vendégek is részt vesznek, idáig az elnökség előtt megjelenő minisztereket, államtitkárokat, más köztisztviselőket elkísérhették közeli munkatársaik, titkáraik.

Az új rendelkezésben erre vonatkozóan is szigorították a szabályokat, ezentúl a kísérő személyzet nem, csak a meghívottak vehetnek részt az egyeztetéseken. A Magyar Nemzet információi szerint a döntés a kormányülésekre, frakcióülésekre nem vonatkozik. A miniszterelnököt igen gyakran magával ragadja a szónoki hevület, ilyenkor előfordul, hogy az őszödi beszédhez hasonló stílusban próbálja párttársait jobb teljesítményre ösztökélni.

Továbbra sem lehet tudni, Gyurcsány Ferenc klasszikussá vált őszödi beszéde milyen csatornán szivároghatott ki, ennek felderítésére az ígéretekkel ellentétben végül sem az MSZP frakcióvezetése, sem a miniszterelnök nem indított belső vizsgálatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik