Belföld

DVD-t ad ki Morvai a zavargásokról

Még mindig nem világos, mi történt ősszel Budapesten – idézi a Népszava Morvai Krisztinát, aki DVD-t készítettek a rendőri brutalitásról.

A Civil Jogász Bizottság társelnöke úgy vélte, sem itthon, sem külföldön nem tudnak arról, kiket és hogyan „vadásztak le, gyaláztak meg” szeptember 19. és 21. között, illetve október 23-án. Összefogás az igazságért néven új programot hirdetnek, melynek keretében meg akarják ismertetni az emberekkel az eljárás alatt állók történetét, illetve elhitetni, hogy a már folyó büntetőeljárások legtöbbje alaptalanul indult el.

Morvai szerint ősszel a rendőrök számos olyan nőt és férfit tartóztattak le, akik nem csináltak semmit, csupán „rosszkor voltak rossz helyen”. Könnygáz elől menekülő fiatalokat például a rendőrök véresre vertek, a Magyar Rádió udvarára vittek, órákig térdepeltettek, azután fogdába szállítottak, ahol meztelenül kellett guggolniuk.

Morvaiék két DVD-t készítettek, az egyórás összeállítás október 23-áról, a kétórás pedig a szeptemberi eseményekről szól. Levélben kérik majd a közszolgálati, valamint a kereskedelmi tévéket, hogy vetítsék le az anyagot. A DVD-ket egyébként csütörtöktől a Magyarok Háza épületében hetente kétszer ingyen fogják osztogatni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik