Belföld

Egyetemistákat jelölnek Balla Irma helyére

A Fidesz Kérdő Zsuzsát, a Fidelitas 23 éves debreceni elnökét, az MSZP Bassel Ferenc Zsoltot, debreceni egyetemistát jelöli a Balla Irma tragikus halála miatt megüresedett önkormányzati képviselői helyre.

A meggyilkolt Balla Irma egyéni képviselő volt, ezért a helyi választási bizottság június 24-re időközi önkormányzati választást írt ki a körzetben mondta Pósán László, a Fidesz helyi elnöke, országgyűlési képviselő. A Fidesz által jelölt Kérdő Zsuzsa Pósán László parlamenti titkára, negyedéves joghallgató és egy héttel korábban a Fidelitas országos alelnökévé is megválasztották. Kérdő a debreceni 4-es számú önkormányzati választókerületben él és éveken át segítője volt az elhunyt Balla Irmának.

Kérdő Zsuzsa elmondta: elődje munkáját kívánja folytatni, legfontosabb teendői között van a Fényes udvari paneltűz károsultjainak segítése, a helyi kispiac megújítása és több utca aszfaltozásának megoldása. Amennyiben megválasztják képviselőnek, a szociális bizottságban és az etikai bizottságban tevékenykedik majd. Pósán László elmondta: a körülményekre való tekintettel szeretnék, ha visszafogott lenne a választási kampány.

A szocialista párt Bassel Ferenc Zsolt debreceni lakost, a Debreceni Egyetem politológia-történelem szakos hallgatóját indítja az időközi önkormányzati képviselő-választáson – közölte a városi szervezet választmányának döntését Bazsa György, a választmány elnöke. A Kereszténydemokrata Néppárt nem indít jelöltet az önkormányzati választáson, hanem a Fidesz jelöltjét támogatja. Lépésükkel példát szeretnének mutatni a többi pártnak, s arra buzdítani, hogy mások se indítsanak jelöltet Balla Irma képviselői helyére – mondta Karancsi Jánosné, a párt debreceni elnöke.

Balla Irma gyilkosát továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség, de a sikeres felderítés érdekében a nyomozásról részleteket még mindig nem közölnek. A volt fideszes debreceni önkormányzati képviselőt április 6-án, az esti órákban ismeretlen tettes a lakásán bántalmazta, s az elszenvedett súlyos sérülések következtében az 58 éves asszony meghalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik