Belföld

Az MSZP elfogadta a párt költségvetését

Szűcs Erika és Schiffer János országgyűlési képviselőt választotta az MSZP választmánya a testület elnökhelyetteseivé. Elfogadták a zárszámadást. Az MSZP a Városligetben ünnepel elsején.

Szűcs Erikát újraválasztották az országos választmány, míg Schiffer Jánost újonnan választották meg az elnökhelyettesi pozícióba – közölte Simon Gábor választmányi elnök a testület szombati ülése után.

Elmondta azt is, hogy megválasztották a választmány három bizottságának elnökét. Ismertetése szerint a társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke Havas Szófia lett, a stratégiai bizottság vezetője Barabás János, a szervezeti, személyi és költségvetési bizottságot Tukacs István vezeti.

Az MSZP cselekvő szervezet

Juhász Ferenc elnökhelyettes arról beszélt a választmány zárt ülésén, hogy az MSZP aktív, cselekvő, tenni akaró, demokratikus szervezet. Az elnökhelyettes arra buzdította a párttagokat, a jövőben merjenek jobban kiállni a baloldali politikáért.

Költségvetés és zéró tolerancia

Simon Gábor elmondta: a választmány elfogadta a párt múlt évi zárszámadását és az idei költségvetést is. Simon Gábor kitért arra, hogy a választmány a zéró tolerancia jegyében állásfoglalást fogadott el, amelyben elítélik a szélsőjobboldali utcai demonstrációkat.

Május elseje a ligetben

A választmány elnöke május 1-je kapcsán szólt arról is, hogy bár az ünnep a rendszerváltás után új értelmezést kapott, az MSZP-nek, mint baloldali pártnak nem változott a munka szerepéről és társadalmi értékéről vallott nézete. Mint mondta, a szocialista párt a Városligetben ünnepli május 1-jét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik