Belföld

Két évre lezárják a Kálvin teret

A 4-es metró Kálvin téri állomásának megépítése miatt lezárják a Kálvin teret a Vámház körút felől. Az építési területen csak a BKV járművei haladhatnak át.

Február óta tart a Kálvin téri állomásépítés előkészítése, eddig a közműkiváltási munka zajlott a Kálvin tér két szélén. A munka oroszlánrésze azonban csak most következik, április 5-től ugyanis két évre lezárják a Kálvin tér Vámház körúti részét. Ettől fogva csak a BKV járművei haladhatnak át a munkaterületen, a közúti forgalom nem.

A tér lezárása, kisebb-nagyobb változásokkal egészen 2008 végéig marad érvényben, amíg a metróállomás szerkezetépítése befejeződik. Az építkezés következő néhány hetében a téren keresztül haladó 2 méter átmérőjű csatorna kiváltására, áthelyezésére kerül sor. Ez után kezdődhet meg az állomás szerkezet résfalainak megépítése. (A résfal egy függőlegesen földbe ásott vasbeton falat jelent, mely az állomás külső fala is egyben.)



Két évre lezárják a Kálvin teret 1

Kerülőutak a Kálvin tér környékén


Április 5-től a 49-es villamos Pest felől csak a Lónyay utcáig jár majd, helyettük pótlóbuszok járnak a Deák térig. Az autósok a Baross utcából a Múzeum körút és a Kecskeméti utca felé, a Múzeum körútról a Kecskeméti utca és az Üllői út felé haladhatnak tovább. A Szabadság hídról érkezők a Sóház utcán vagy a Pipa utcán hagyhatják el a Vámház körutat, a Kálvin tér felé innen csak buszsáv van, ezen csak engedéllyel rednelkező járművek közlekedhetnek. A közlekedés a lezárás napján zavartalan volt, ennek egyik oka a tavaszi szünet lezdete: a környéken több iskola és óvoda található. A másik ok az, hogy a közlekedést rendőrök irányítják. A ferencvárosi polgármester pedig közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a Kálvin tér környéki utcák szűkek, sebesség- és súlykorlátozás van érvényben rajtuk, ezért átmenő forglomra nem is alkalmasak.

Augusztus 21-től a Szabadság híd felújítása és lezárása miatt ez a forgalmi rend is változik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik