Belföld

Orbán szerint kudarcot vallottak az ország vezetői

Magyarország ma nem a polgárai miatt van bajban, hanem mert vezetői vallottak kudarcot. Erről a Fidesz elnöke beszélt szerdán Tápióbicskén, az 1849. április 4-ei csata színhelyén tartott ünnepi megemlékezésen.

Orbán Viktor mintegy ötezres hallgatóság előtt elmondta: békeidőben az ország csak akkor győztes, ha képes teljesíteni saját polgárainak akaratát.

Sokan hiszik, hogy manapság mi magyarok vesztesek vagyunk, holott ez nem így van. Büszkén ki kell mondanunk, hogy a magyar emberek nap mint nap fontos győzelmeket aratnak, mert a kormányzati csapásokat visszaverik a magyar családok, munkavállalók, orvosok, pedagógusok, nyugdíjasok és diákok – jelentette ki a Fidesz elnöke.

A pártelnök beszédében azt mondta, a magyarok nehézségeinek, súlyos problémáinak oka az, hogy tizenhét évvel a rendszerváltás után olyan új arisztokrácia jött létre, amely kiváltságokat követel magának, a nemzet többségének kárára. Szavai szerint az új arisztokrácia módszeresen próbálja kizsigerelni az országot, éppen úgy, ahogy a XIX. században az idegen arisztokrácia próbálta ezt megtenni. A magyarok 1848-49-ben legyőzték az idegen arisztokráciát és megfutamodásra kényszeríttették – emelte ki az ellenzéki vezető.

Orbán Viktor azt mondta: le kell győzni az új arisztokráciát, fel kell számolni a kiváltságosok kiváltságait. “Ez lesz a nagy győzelem, amelyhez erőt adhatnak régi nagy diadalaink” – tette hozzá a Fidesz elnöke, aki szerint ez az út vezet a mindennapi győzelmeken keresztül a sikerhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik