Belföld

Rogán a népszerűségi élmezőnyben

Továbbra is a hónapok óta jól szereplő politikusok vezetik a népszerűségi listát. Azonban most nem Szili Katalin házelnök az első, hanem Dávid Ibolya. Rogán Antal ötödik helyével a szűken vett élmezőnyhöz csatlakozott.

A Szonda-Ipsos a Népszabadságban közölt havi népszerűségi listáján Dávid Ibolya és Szili Katalin öt hónapja nagy versenyben van az első helyért. Ez idő alatt megítélésük lényegében nem módosult, az Országgyűlés elnökének 50-52 pont között, az MDF-et irányító politikusnak 49 és 52 pont között alakultak a rokonszenvindexei. Mindketten a relatíve konszenzust kiváltó politikusok közé tartoznak, az egyes szavazói csoportokban kevésbé végletes a megítélésük, mint másoké.

A listára került a médiában sokat szereplő Rogán Antal. A fideszes politikus 47 pontjával a szűkebben értelmezett rangsor élvonalába tartozik. Rogán megosztja a politizáló közvéleményt, de ennek mértéke kisebb, mint többi párttársáé. Saját pártjának táborában népszerű, 70 pontos. A másik oldalon nem kedvelik, ám a szocialista szimpatizánsoktól kapott 31, valamint az SZDSZ-esektől kapott 32 pont nem végletes elutasítást jelent.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik