Belföld

Döntetlen lett az SZDSZ elnökválasztása

Ugyanannyi szavazatot kapott Kóka János és Fodor Gábor is. A küldötteknek újra kell szavazni, ezért Kóka és Fodor is kapott egy esélyt a szavazók meggyőzésére. Kóka az egység mellett foglalt állást, Fodor pedig a hitelességhez kért támogatást.

377 szavazatot kapott Kóka János és Fodor Gábor is az SZDSZ elnökválasztásán. Három pedig érvénytelen volt. A szavazószámlálóbizottság hétszer számolta újra a szavazatokat.


Az alapszabály nem ad egyértelmű irányt arra, hogy mit kell ilyenkor tenni. A párt úgy döntött, hogy az elnökjelöltek újra mondhatnak beszédet, majd ezután megismétlik a szavazást.


Kóka: egységet akarok


Hatalmas tapsvihar között kezdett bele Kóka János felszólalásába. Elsőként megköszönte a 377 szavazatot. „A szavazategyenlőség azt jelenti, hogy ez a párt sok év megosztottság után az egységet akarja választani. Én most kötelezettséget vállalok az egység mellett” – zárta szavait Kóka János.


Fodor: nyerni akarok


Fodor Gábort is hatalmas tapsot kapott, amikor a pulpitusra lépett. „Én ma nyerni jöttem ide, és remélem, hogy nyerni is fogok” – jelentette ki Fodor hozzátéve, hogy egy profi csapat áll mögötte egy profi kampánnyal, és ugyanilyen profi módon fogják vezetni az SZDSZ-t. „Az igazi kérdés az, hogy vissza tudjuk-e adni a hitelességet a politikának, ehhez az SZDSZ kell, én pedig ehhez kérem a segítségeteket” – hangsúlyozta a politikus.



Döntetlen lett az SZDSZ elnökválasztása 1

A döntetlenre nem számított Kuncze (Fotó:MTI) Képgaléria


A küldöttek most szavaznak újra. Eredmény hamarosan.


Az eredményteln szavazás egyébként a küldötteket is meglepte. Molnár Lajos egészségügyi miniszter egy párttársának a szavazategyenlőségre csak úgy reagált: na ezt csinálják utánunk a szocik!


Folyosói pletykák szerint ezek után Fodor Gábor nyeri meg az elnökválasztást. A küldöttek szerint ugyanis a meggyőző beszédeknél kiderült, Fodor sokkal rutinosabb és jobb politikus, mint Kóka. Pártbéli forrásunk szerint azonban az is számít, hogy hány küldött ment már haza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik