Belföld

Nagygyűlést tartottak a Kossuth tériek

A Nemzeti Koalíció eseményén felszólalók a közelgő nemzeti ünnepen várható rendőri provokációkról és izraeli "utcai harcosok" idevezényléséről beszéltek.

A magukat Kossuth téri forradalmároknak nevező tüntetők egységbe tömörült szervezetei vasárnap Budapesten tartották első közös nagygyűlésüket. A múlt szombaton Visegrádon megalakult Nemzeti Koalíció azért hirdette meg a nagygyűlést, hogy március 15-én minden ember bátran vonuljon utcára, emlékezzen az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra, valamint követelje a Gyurcsány-kormány távozását.

A Március 15. téren tartott rendezvényen felszólalt Papp Lajos szívsebész, aki úgy fogalmazott: az a rendőr, aki nem visel azonosítót, kékruhás bűnözőnek számít. Szerinte erkölcsi forradalom indult Magyarországon, de a hazug zsarnokokat nem fegyverekkel, hanem jogszabályi eszközökkel kell elkergetni.



Nagygyűlést tartottak a Kossuth tériek 1

Ekrem Kemál György, a Magyar Nemzeti Szabadság Párt vezetõje beszél a gyûlésen (fotó: MTI)


Ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész azt mondta: Magyarországon a történelem “legaljasabb, legsenkiházibb” hatalma uralkodik, ezért száműzni kell őket, lázadni az igazságtalanság, a szociális egyenlőtlenségek ellen.

Minden felszólaló megemlítette, hogy az izraeli védelmi erők kétszáz tagú alakulata tartózkodik Magyarországon. Véleményük szerint a “különítmény” nem csak a zsinagógák védelmére lett idevezényelve, hanem “utcai harcokra” irányították a fővárosba. Néhány felszólaló nyíltan vállalta antiszemita nézeteit.



Nagygyűlést tartottak a Kossuth tériek 2

Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivõje beszélget egy résztvevõvel (fotó: MTI)


A nagygyűlésen résztvevő mintegy száz ember esküt tett a Szent Koronára. A rendezvényt több mint száz rendőr vigyázta, akik csapatszállító teherautókkal, mikrobuszokkal és járőrautókkal várakoztak a közeli mellékutcában.


A nagygyűlést követően a Nemzeti Koalíció tagszervezetei zárt ülés keretében fogadják el működési szabályzatukat és kidolgozzák március 15-re vonatkozó stratégiájukat, politikai állásfoglalásukat – mondta Fáber Károly, a nagygyűlés főszervezője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik