Belföld

A rendőrség betiltotta a kormányellenes demonstrációt Sopronban

Elmaradt a teljes útpályás lezárás szombaton Sopronban, mivel a demonstrációt a rendőrség a közúti forgalom akadályozására hivatkozva megtiltotta. A szervező felülvizsgálati kérelmét elutasította a bíróság.

Gőbl György, a Civilek a Nemzetért soproni szervezőjének tájékoztatása szerint a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság döntéséről szóló iratot szombat reggel kapta kézhez, így annak tartalmát a tüntetés tervezett helyszínén ismertette a megmozdulásra készülő alig egy tucatnyi tüntetővel.

Az egybegyűltek némi tanakodás után úgy döntöttek, elállnak attól a szándékuktól, hogy egy órára lezárják a teljes útpályát a Csengery utca és a Kőszegi út kereszteződésében kialakított körforgalom városba vezető torkolatánál. A véleménynyilvánítás más módját választották: a körforgalom zebráin jártak körbe mintegy 20 percen keresztül.

Az akcióval az igaz ország megteremtéséért küzdenek, olyan országot szeretnének, ahol nemcsak az állampolgárokkal akarják betartatni a törvényeket, hanem azokat „az államgépezet is betartja” – foglalta össze követeléseiket a szervező.

Atrocitás nem történt, a helyszínt biztosító rendőrök beavatkozására nem került sor – közölte Kóczán László alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója.

Farkas Gábor alezredes, soproni rendőrkapitány a tiltó döntés indoklásaképpen közölte: a lezárásra kiszemelt útszakasz forgalmát más útvonalon nem lehet biztosítani. A környező utcákban érvényes súlykorlátozás miatt nem jelentett volna megoldást a forgalom elterelése sem – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik