Belföld

Az őszi zavargások eredményezhették a móri fordulatot

Az elmúlt év szeptember–októberében kirobbant zavargások nyomán beindult erőteljes rendőri és nemzetbiztonsági tevékenység vezethetett el a móri gyilkosságok új gyanúsítottjaihoz – írja a Népszava.

A tavaly szeptemberben kezdődött tüntetéssorozat és az abból kirobbanó összecsapások és a különböző „forradalmi” szervezetek megalakulása nyomán a titkosszolgálatok és a rendvédelmi szervek koncentrált felderítő tevékenységet kezdtek.


A lap rendészeti forrásokból úgy értesült, külön is vizsgálták azokat az információkat, melyek „militáns” (fegyverek iránt különösen vonzódó, korábban valamilyen fegyveres testület állományából alkalmatlanság miatt eltávolított) személyekről kerültek a szervek birtokába. Így kerülhetett sor a móri bűntény lehetséges elkövetőinek azonosítására is.

A Népszava értesülése szerint N. Lászlót és W. Róbertet már jó ideje figyelték titkosszolgálati módszerekkel is, ám elfogásukra csak a rendőrpalotára leadott géppisztolysorozat után került sor, mert a nyomozók azt gyanították, hogy közük lehet hozzá.


A lapnak ugyan nincs arról információja, hogy a két letartóztatott férfinak köze van-e a korábbi vagy a készülő kormányellenes megmozdulásokhoz. A köztévé híradójának szerdai közlése szerint azonban az egyik gyanúsított azt vallotta, hogy március 15-én újra használta volna a fegyvereket, hogy összekuszálja maga mögött a szálakat, ha a rendőrség előbb nem bukkan rá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik