Belföld

Orbán: a kormány elsorvasztja a vidéket

A politikai, demográfiai, gazdasági biztonság és stabilitás feltétele a vidék megerősítése - mondta a Fidesz elnöke a Magosz országos küldöttgyűlésén.

„Magyarország csak a magyar földdel együtt Magyarország és a magyar nép csak a magyar földdel együtt magyar nép” – mondta. Nem lehet olyan kormánya az országnak, amely a városi életformát jónak minősíti, a vidékit pedig felszámolandónak. Ki kell állni az urbanizációt erőltető kormányzati politikával szemben és a falusias településeken egyre szélesebb körben kell elérhetővé tenni a városi szolgáltatásokat – hangsúlyozta a politikus.

Orbán Viktor beszédében a tablettás borhoz hasonlította a jelenlegi kormányzati reformot, amely a maga nemében ugyan költséghatékony, de csupán az jár jól vele, aki kikeveri, mindenki más csak veszít. Ha ez így megy tovább, „föl fogják számolni a magyar gazdavilág tekintélyes részét” – fogalmazott. Az iskolák, posták bezárásával, a vasúti szárnyvonalak felszámolásával a magyar vidéket elmúlásra akarják kárhoztatni, és ezt reformnak nevezik.

A politikus szerint be kell fektetni a vidékbe, „nem is keveset, hanem nagyon sokat”. A magyar államnak az elmúlt hatvan esztendő rossz alapelvekre építő mezőgazdasági politikája miatt komoly adóssága van a vidékkel szemben – fűzte hozzá. Magyarországnak nemcsak a mezőgazdasági, hanem a turisztikai és kulturális adottságai is kiválóak, ezeket kell kihasználni, amikor a vidék jövőjéről beszélünk – közölte Orbán Viktor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik