Belföld

Pártot alapítanak a Kossuth tériek

Új Demokratikus Koalíció (UDK) néven új párt megalakulását jelentette be pénteken Gorka Sebestyén, Molnár Tamás, Bégány Attila és Szent-Iványi Ágnes ügyvivő.

“A személyek miatt lehet azt állítani, hogy konzervatív jellegű pártalapítókról van szó, de mi nyitottak vagyunk és várjuk a népi baloldalt, a nemzeti baloldalt” – mondta Gorka Sebestyén, a párt négy ügyvivőjének egyike hangsúlyozva, hogy a magyar és európai politikai palettán nem szeretnék meghatározni pozíciójukat. Kiemelte: egyik legfontosabb céljuk, hogy érvényesüljön a demokrácia Magyarországon.

Az ügyvivő elmondta: a párt hivatalos bejegyzése folyamatban van, egyelőre azonban nem hozzák nyilvánosságra tagjaik létszámát, de már lehetséges pénzügyi támogatók is jelentkeztek.

Molnár Tamás ügyvivő szerint több párt is alakul majd ebben az évben. Az Új Demokratikus Koalíció célja a vesztesek felkarolása, a szakpolitizáló értelmiség, valamint a nemzeti tőke megszólítása – tette hozzá. A tájékoztatón elmondták azt is, egyelőre nem döntött a párt vezetősége, hogy terveznek-e bármilyen rendezvényt március 15-re; ha demonstrációk lesznek, akkor elvben biztosan támogatni fogják azokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik