Belföld

MSZP: a Fidesz vonja vissza a népszavazási kezdeményezést

Az MSZP szerint a Fidesznek el kellene fogadnia, hogy a népszavazás nem azonos az országgyűlési választással, amely legközelebb 2010-ben lesz.

Az MSZP arra szólítja fel a Fidesz politikusait, hogy vonják vissza a népszavazási kezdeményezést, spóroljanak meg az országnak egy újabb, vélhetően elmérgesedő kampányt, spóroljanak meg ötmilliárd forintot, és őrizzenek meg egy fontos, demokratikus intézményt – jelentette be Simon Gábor, az MSZP választmányi elnöke pénteken Budapesten.

Nem lehet több milliárd forintot az adófizetők pénzéből erre elkölteni, csak azért, hogy a Fidesz és Orbán Viktor „visszaigazolást kapjanak a mozgósítási potenciálról” – mondta sajtótájékoztatóján a szocialista politikus.


Nagy csalódás fogja érni azt, aki a kormány megbuktatását várja a népszavazástól – hangsúlyozta Simon Gábor. Lassan nem telik el nemzeti ünnep, hogy a Fidesz ne kezdene aláírásgyűjtést valamilyen politikai sérelme miatt. “Ezzel az eszközzel lehet élni és visszaélni. Orbán Viktor felelőtlenül bánik a demokrácia legfontosabb intézményeivel, amikor a népszavazás intézményét egyértelmű, nyílt politikai célokra használja fel” – közölte.


A választmányi elnök kiemelte: az MSZP tiszteletben tartja az Alkotmánybíróság határozatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik