Belföld

Kövér: egyfajta puccs történt

Kövér László levéllel fordult az MSZP Országos Választmányának elnökéhez, mert szerinte a hevesi MSZP megszegte a két párt közötti megállapodást.

Az ellenzéki politikus azért fordult Simon Gáborhoz, hogy „ítélje meg, mindaz, ami a Heves megyei közgyűlésben történt az MSZP Heves megyei frakciója részéről, elfogadható-e, illetve a jövőben normának tekinthető-e”. Hozzátette: egyértelmű és világos választ kérnek az MSZP Országos Választmányának elnökétől, hogy az MSZP mint párt, elfogadhatónak tartja-e azt, hogy egy írásos megállapodást az MSZP Heves megyei frakciója megszeg.

Az ügy előzménye, hogy február 23-án szocialista elnököt választott a Heves megyei közgyűlés, miután a Fidesz-frakcióból kilépett egy képviselő, és függetlenként megszavazta az MSZP-s Sós Tamást. Ez annak ellenére történt, hogy előzőleg a közgyűlés két, azonos létszámú frakciója arról állapodott meg, hogy a patthelyzet feloldására feloszlatja a testületet.

A fideszes politikus szerint azonban az írásos megállapodást az MSZP megyei szervezete felrúgta. A Heves megyei közgyűlés február 23-i ülésén ugyanis az MSZP a feloszlatásról szóló döntés megszavazása helyett „egy, a Fideszt támogató választóknak köszönhetően mandátumot szerzett, magát a megállapodás után már függetlennek deklaráló képviselő (Ambrus Zoltán) segítségével tisztségviselőket választott (…)”. Ez a történés túlmutat a megye határain, „egyfajta puccs történt” – jelentette ki Kövér László.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik