Belföld

Orbánnal egyeztetnének a Kossuth tériek

A új többség nevében találkozót kezdeményeznek a Kossuth téri tüntetők a Fidesz elnökével, hogy március 15-e előtt tisztázzák politikai nézetkülönbségeiket.

„Mi vagyunk az új többség, és mi nem adtunk felhatalmazást egyetlen politikai pártnak sem, hogy nevünkben nyilatkozzon, ezért felszólítjuk Orbán Viktort, hogy hagyja abba ezt a kint is vagyok, bent is vagyok játékot” – közölte Molnár Tamás, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője a Nemzeti Múzeum lépcsőjén tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: arra kérik a legnagyobb ellenzéki párt elnökét, ne határolódjon el a tüntetőktől, miközben hivatkozik rájuk az új többség nevében. Úgy fogalmazott, tárgyalniuk kell a Fidesz elnökével „mert elképzelhető, hogy ismét vér fog folyni a pesti utcákon”.

A Fidesz elnökét levélben arra is kérik, hogy tegyen méltó gesztust ünnepi beszédében azok felé, akik ma is vállalják az egykori márciusi ifjak forradalmi üzenetét.


Orbánnal egyeztetnének a Kossuth tériek 1

Orbánnal egyeztetnének a Kossuth tériek 2

Gonda László, Bene Gábor és Molnár Tamás, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivõi a Nemzeti Múzeum lépcsõjén tartott sajtótájékoztatón (fotó: MTI)

Orbánnal egyeztetnének a Kossuth tériek 3


Gonda László ügyvivő kijelentette: nem akarják megzavarni az állami rendezvényeket. A Fidesszel egyeztettek programjaikról. Követelik, hogy az esti órákban a Kossuth téren emlékezhessenek meg a 48-as forradalom hőseiről.

Elmondta azt is, hogy a Fidesz Erzsébet hídnál tartott rendezvényén jelen lesznek, és zászlóikkal, transzparenseikkel jelzik ottlétüket, kormány elleni tiltakozásukat.


“A Fidesz semmilyen szervezettel nem egyeztetett és nem egyeztet a március 15-i megemlékezésével kapcsolatban” – közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője. “A jogszabályi kötelezettségeket betartva kizárólag a hivatalos szervekkel tárgyal az esetleges provokátorok kiszűrése és a békés, méltó megemlékezés biztosítása érdekében” – tette hozzá.


Cser-Palkovics András elmondta, a Nemzeti Múzeum lépcsőjén megtartott sajtótájékoztató is olyan zavarkeltő megnyilvánulás, amely segíti a Gyurcsány-kormány ezen szándékait. Hozzátette: a Fidesz szabad március 15-ét szeretne, olyan ünnepet, ahol az emberek nyugodtan élhetnek az Alkotmányban biztosított jogaikkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik