Belföld

Mesterlövész lőtte ki a felhevült gázpalackot

Mesterlövész lőtte ki azt a felhevült gázpalackot, amelyet a tűzoltók szombaton délelőtt hoztak ki több más palackkal együtt egy kigyulladt melléképületből Jászalsószentgyörgyön - tájékoztatta a tűzoltóság az MTI-t.

A riasztott szolnoki és jászberényi hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltók a helyszínre érkezéstől számítva 10 perc alatt megfékezték a lángokat – mondta el a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense. Jánosi Zsolt tűzoltó alezredes hozzátette: mivel a helyiségben tárolt, gázt, illetve oxigént tartalmazó palackok miatt robbanásveszély állt fenn, ezeket a belső térből kivitték a szabadba.

Ezt követően a mentésirányító úgy döntött, hogy a három disszugázt (acetonban oldott acetilént) tartalmazó palack közül az egyiket kilövéssel semlegesíteni kell. A tűzoltók a rendőrségtől hívtak mesterlövészt a helyszínre, közben a környező házakban lakókat megkérték, hogy a művelet idejére hagyják el otthonaikat.

Kovács Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt közölte: a gázpalackot kora délután ártalmatlanították, a tűzesetben személyi sérülés nem történt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik