Belföld

Toroczkai: az “ellenállók” lőgyakorlatokat tartanak

Toroczkai László elkobzott lapjában arról írt, hogy nem fegyvertelenek a magyar „ellenállók”, több csoportjuk kiképzésen vesz részt - értesült a Hírszerző.hu.

A titkosszolgálatok vagy más rejtélyes szervek „betiltották” lapja, a Magyar Jelen aktuális számát – számolt be Toroczkai László. A Hatvannégy Vármegye vezetőjéhez közel álló kuruc.info szerint a hatósági cenzúra oka a Magyar Jelenben megjelent azon írás, amely lényegében elismeri, hogy Szilvásy György kancelláriaminiszter igazat mondott, amikor a felkelők fegyverkezéséről beszélt.

„(…) mégsem teljesen fegyvertelenek a magyar ellenállók sem. Ha más nem is, de annyi mindenképpen igaz volt Szilvásy riogatásából, hogy a felkelők március 15-én a rendőri erők megosztására törekednek, s több csoport lőgyakorlatokon, kiképzéseken vesz részt. Ezek tények, s ahogy mi tudjuk, úgy nyilvánvalóan a titkosszolgálatok is tudják, ezért nem bűn részünkről, ha nyilvánosságra hozzuk” – írta a Magyar Jelen.

A hatóságok Toroczkait az egyik lehetséges főszervezőnek tartják.
Szilvásy György két hete, a nemzetbiztonsági kabinet ülését követően arról tájékoztatta a sajtó megjelent képviselőit, hogy az október 23-i budapesti zavargások óta az őszi eseményekben kulcsszerepet játszó csoportok fenyegetése erősödött, és március 15-ig várhatóan tovább erősödik. A Hírszerző úgy tudja: az NBH, a rendőrség és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) látókörébe több olyan csoport is került az utóbbi időben, amelyekről feltételezik, hogy közük lehet fegyveres akciókhoz.

Toroczkai lapja beszámol arról is, hogy a Teve utcai támadás után „a nemzeti oldalon tevékenykedők közül többeket kihallgattak, a rendőrség ugyanis azt vélelmezi, hogy nem bűnözői csoportok, hanem felkelők lőttek a székházra. A kihallgatottaktól a rendőrség elsősorban azt tudakolta, hogy kapcsolatba állnak-e Toroczkai Lászlóval vagy Orbán Viktorral”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik