Belföld

Szonda Ipsos: forró nap lesz március 15-e

A Szonda Ipsos felmérése szerint az emberek bő kétharmada szerint elképzelhető, hogy a március 15-i megemlékezések utcai zavargásba torkollnak – írja a Népszabadság.

Ez a várakozás minden társadalmi csoportban és az összes politikai táborban domináns, különösen magas a fiatalok és a budapestiek körében. Az ünnepre demonstrációt hirdető Fidesz táborának 63 százaléka is lehetségesnek tartja, hogy forró nap lesz március 15-e. A lakosságnak csak 22 százaléka véli úgy, hogy nyugodt légkörben zajlanak majd az ünnepi megemlékezések.

Az elmúlt hetek, hónapok rendőrségi fellépését az emberek relatív többsége (44 százalék) a törvényeknek megfelelő cselekvésként értékeli. A megkérdezettek 33 százaléka azon a véleményen van, hogy a kormány teheti a legtöbbet azért, hogy az emberek nyugodt körülmények között tudjanak ünnepelni 15-én.


A magyar választóközönség megosztott a tekintetben, hogy a kormányfő a központi megemlékezésen beszédet mondjon-e. A megkérdezettek háromtizede helyesnek tartaná, ha köszöntőt mondana, de ugyanennyien csak a részvételét gondolnák fontosnak, a beszédet nem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik