Belföld

Kóka: a Fidesz-helyszín provokatív

Kóka János azt javasolja, a Gönczöl-bizottság véleményezze a Fidesz március 15-i ünnepségének helyszínét; erről az SZDSZ elnök-jelöltje a Klubrádióban beszélt csütörtökön.

“Kérjük fel a Gönczöl- bizottságot, hogy előre véleményezze ezt a helyszínt. Nagyon sok tapasztalat jött össze abban a bizottságban azzal kapcsolatban, hogy mik vezettek az októberi eseményekhez. Hátha el lehet kerülni valamit, ami stesszben tart ma egy fél országot, hátha meg lehet állítani azt a folyamatot, amely – már én is úgy látom -, hogy sorsszerűen vezet valami olyan felé, amit senki nem akar, aki Magyarországon a nyugalomban érdekelt” – mondta a Kontra című műsorban a szabaddemokrata politikus.

“Nagyon rossz érzéseim vannak. A helyszínválasztást pedig kifejezetten cinikusnak és provokatívnak gondolom” – fogalmazott Kóka János.

Azt mondta: ha ő lenne a rendőrfőkapitányság, akkor megkérné Orbán Viktort, hogy válasszon más helyszínt. Úgy véle, a bejelentett helyszín “magában hordozza azoknak az eseményeknek a kockázatát, amelyekről olyan sokat beszélünk, s amelyektől oly sokan félünk”.

A Fidesz csütörtökön – a vonatkozó jogszabályok szerint – bejelentette a rendőrségen, hogy március 15-én 16 órakor ünnepséget tart az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, illetve az oda vezető főútvonalon: a Szabad sajtó út – Kossuth Lajos utca – Rákóczi út szakaszon – tudatta közleményben az MTI-vel Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója csütörtökön.

2006. október 23-án, az esti órákban több összecsapás is volt az Erzsébet hídnál, a Szabad sajtó úton, a Kossuth Lajos utcában és a Rákóczi úton a rendőrök és a tömeg között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik