Belföld

Rágalomszámlálót indít Kóka

Rágalomszámlálót indít internetes oldalán Kóka János gazdasági miniszter, akinek információi vannak arról, hogy a következő hetekben pontosan megtervezve, a különféle jobboldali sajtótermékekben megalapozatlan rágalmakat fognak ellene terjeszteni.

Az SZDSZ elnökjelöltje elmondta: a személye elleni támadásokat az SZDSZ tisztújítási folyamatának elindulása óta vették sorra, jelenleg kilenc ilyen tartalmú nyilatkozatot regisztráltak a rágalomszámlálóval.

„A jobboldal, a jobboldal vezető alakjai összefogva néhány szélsőjobboldalival úgy gondolják, hogy ez az a pont, az SZDSZ elnökválasztását megelőző néhány hét, ahol össztüzet kell zúdítani rám” – fogalmazott a liberális politikus. Elmondta: honlapján a személye elleni támadásokat az SZDSZ tisztújítási folyamatának elindulása óta vették sorra, eddig kilenc ilyen tartalmú nyilatkozatot regisztráltak a rágalomszámlálóval. Ezek között elsőként szerepel Mikola István (Fidesz) decemberi kijelentése, miszerint „nyomul a gazdasági miniszter és az öccse” az egészségügyben.


Kóka János kijelentette: minden egyes rágalomra nyilvános választ ad az interneten keresztül, nem hagyja, hogy a következő hetek munkáját megzavarják ezek a nyilatkozatok. Leszögezte: ezek a rágalmak céljától, hogy az SZDSZ elnöke lehessen, nem fogják eltántorítani, végig fogja csinálni kampányát.


Az okokról úgy vélekedett: az ellenzék így próbál gyengíteni egy egyre inkább erőre kapó, a demagógia háborújában a racionalitást, a piacpártiságot, a demokráciát, a jogállamiságot képviselő pártot. Véleménye szerint a támadás oka lehet, hogy ő személy szerint többször kiállt a párt-, és kampányfinanszírozás átalakítása mellett, de sok érdeket sért azzal is, hogy a gazdasági tárca negyven százalékkal tudta csökkenteni az autópályaépítés költségeit. Kóka János szerint káros és veszélyes nyilatkozatok ezek.


Mint mondta, információi vannak arról, hogy a következő hetekben pontosan megtervezve, a különféle jobboldali sajtótermékekben, a „Kurucinfótól, a Gondolán és a Magyar Nemzeten át egészen a Heti Válaszig különféle megalapozatlan rágalmakat fognak ellenem terjeszteni”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik