Belföld

Fodor nem vizsgálná felül a koalíciós szerződést

Az SZDSZ-nek nincs oka arra, hogy kezdeményezze az MSZP-vel kötött koalíciós szerződés felülvizsgálatát - hangsúlyozta Fodor Gábor, a párt elnökjelöltje.

A SZDSZ konkrét célokkal, konkrét programra kötött koalíciót a szocialista párttal a ciklus elején – olvasható a közleményben. Fodor Gábor példaként említette a gazdaság- és költségvetés-politika stabilizálását, a reformok elindítását, illetve azok végigvitelét.

“Ebben érdekelt az SZDSZ, mert ez az ország érdeke. Erről szól a közös kormányprogram, ezért kötöttünk koalíciót” – fogalmazott az elnökjelölt. Mint írta, támogatja a kormányátalakítást. Ugyanakkor hozzátette: erről csak a két koalíciós párt tisztújító küldöttgyűlése után érdemes egymással egyeztetnie a pártok új vezetésének.

“Nem gondolkodom azon, hogy mely tárcától kell megválnia az SZDSZ-nek és melyiket kell megszereznie, azt tartom szem előtt, hogy eredményes legyen a koalíciós kormányzás, és jól, sikeresen lássák el feladatukat a kormányon belül a szabad demokrata minisztériumok” – emelte ki a politikus hozzáfűzve, hogy nem bizonytalan az egészségügyi tárca vezetésével és annak reformprogramjával kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik