Belföld

Nem volt bomba a metróban

A délelőtti pályaudvari bombariadó után, délután a 3-as metró forgalmát zavarta meg egy ismeretlen telefonáló. A forgalmat csak a fenyegetéssel arányos mértékben korlátozzák - nyiltakozta a FigyelőNetnek a ReBiSz illetékese.

Bombafenyegetés érkezett a mentőszolgálathoz szombaton délután negyed hat tájban, hogy bomba fog robbanni a 3-as metró vonalán – közölte Gálik Viktória, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat szóvivője az MTI-vel.

A Rendészeti Biztonsági Szolgálat tűzszerészei a helyszínre siettek, ahol jelenleg folyik a BKV szakembereivel az egyeztetés, hogy hogyan bonyolítsák le a kiürítést és az átvizsgálást.


Szerkesztőségünk információi szerint a rendőrség – miután értesítette a közlekedési vállalatot – 17:20-kor elkezdte lezárni a metróállomásokat, a szerelvényeket leállították, az utasokat pedig kiterelték. Gyorsan kellett dolgozniuk, mert a 17:07-kor érkezett bejelentés szerint 10 percen belül működésbe lép a robbanószerkezet. Ugyan nem sikerült minden megállót lezárni, de így is több száz utas kényszerült várakozni. Végül 17:41-kor újra megindult a forgalom a hármas metró vonalán.


Gálik Viktória, ReBiSz szóvivője a érdeklődésünkre elmondta, hogy az utasforgalom fenntartása mellett ellenőrzik a tűzszerészek az állomásokat és a szerelvényeket. A szóvivő szerint csak a fenyegetéssel arányos mértékben korlátozzák a metróforgalmat, így egy ideig még az utasok találkozhatnak kutyás tűzszerészekkel a metróvonalon.


A tűzszerészek 20:10-kor fejezték be a metróvonal átvizsgálását – tudatta később lapunkkal Gálik Viktória – és nem találtak robbanószert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik