Belföld

Összeütközött egy személy- és egy tehervonat

Egy ember meghalt és legalább négyen könnyebben megsérültek, amikor a Tatabánya és Bécs között közlekedő nemzetközi személyvonat és egy tehervonat összeütközött Almásfüzitő és Komárom között Szőny külterületén kedden este - közölte az MTI-vel Dobson Tibor, a katasztrófavédelem, valamint Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője.

Az utasok, továbbá egy vasutas akkor sérült meg könnyebben, amikor a szerelvények összeütközésénél a kocsikban elestek. A mentők elképzelhetőnek tartják, hogy még több sérültet is el kell látniuk. Győrfi Pál elmondta: a mentők a sebesülteket a komáromi kórházba szállították. A baleset miatt lezárták mindkét vasúti pályát, az utasokat busszal szállítják Almásfüzitő és Komárom között – közölte Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője.

Dobson Tibor elmondta: nem sokkal 19 óra előtt egy személyvonat mozdonya hátulról egy tehervonatnak ütközött Almásfüzitő és Komárom között, Szőny külterületén. A balesetben a személyvonat mozdonyvezetője halt meg. A vonaton szerencsére kevesen, mintegy húszan utaztak. A fémhulladékot szállító teherszerelvény öt kocsija kisiklott, ebből kettő keresztbefordult, így elzárja mindkét vágányt.

“A személyvonat mozdonya az ütközés következtében szétszakadt (…) hosszabb ideig használhatatlan lesz a Bécs-Budapest vasútvonal” – mondta Czibik József, a Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelem helyszínen lévő igazgatója.

A nemzetközi és gyorsvonatok kerülő útvonalon közlekednek Székesfehérvár, Kisbér, Komárom érintésével. A műszaki mentés várhatóan egész éjszaka tart majd. A vasúttársaság közölte: egyelőre nem tudják, mi okozhatta a balesetet. Az MTI úgy értesült, hogy a tehervonat lassan, legfeljebb óránként 15 kilométeres sebességgel haladt Komárom felé, amikor a személyvonat beleszaladt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik