Belföld

MSZP: Orbán új többségét a radikálisok alkotják

Orbán Viktor új többségét azok az árpádsávos zászlókat lengető szélsőséges radikális csoportok alkotják, amelyek pénteken megjelentek a Kossuth téren - jelentette ki szombaton Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

A politikus úgy fogalmazott, hogy a Fidesz elnöke az utcától és a radikálisoktól kér segítséget politikai hatalma megőrzéséhez. Mesterházy Attila szerint a Fidesznek vagy az lehetett a célja a kordon lebontásával, hogy elterelje a figyelmet a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által kezdeményezett nemzeti kerekasztalról, vagy Orbán Viktor üzenhetett ezzel saját táborának, mivel – ahogy a frakcióvezető-helyettes hozzáfűzte – az utóbbi időben Fidesz elnökének alkalmasságát kétségbe vonó publicisztikák láttak napvilágot.

A szocialista politikus azt kérte az ellenzéki párt mérsékelt politikusaitól, bírják rá Orbán Viktort, hogy térjen vissza a parlamenti politizáláshoz és ne szövetkezzen a szélsőséges erőkkel.
Mesterházy Attila egy kérdés kapcsán azt mondta, hogy a Kossuth téri kordon felállítását egyrészt rendőrszakmai kérdésnek tekintik, másrészt amíg nincs bírósági határozat a Parlament épületét övező kerítésről, elfogadják a rendőrség döntését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik