Belföld

Vidéken 250-en tüntettek a kormány ellen

A fővároson kívül Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Székesfehérváron összesen mintegy 250-en követelték a kormány lemondását és fejezték ki szolidaritásukat a Kossuth tériekkel.

Pécsett mintegy százan demonstráltak. A város Széchenyi terére vonuló, nemzeti és Árpád-sávos zászlókat lengető tüntetők Gyurcsány Ferenc és minisztereinek lemondását követelték, valamint szolidaritásukról biztosították a budapesti Kossuth téren demonstrálókat. A pécsiek hazafias dalokat hallgattak, énekeltek, a szónokoktól pedig megtudhatták, hogyan kell viselkedni azokban az esetekben, amikor polgári engedetlenséget tanúsítanak.

Szegeden mintegy negyven ember követelte a kormány távozását és demokráciát pénteken este a belvárosban. A tüntetők 7 óra körül a városházánál gyülekeztek, majd nemzetiszínű és Árpád-sávos zászlókat lengetve, kormányellenes és a Kossuth térieket éltető jelszavakat skandálva vonultak a Móra Ferenc múzeum épülete elé. A be nem jelentett demonstrációt néhány rendőr biztosította, de nem avatkoztak közbe.

Debrecen főterén pénteken este – csakúgy mint több mint 130 napja minden nap – követelték a tüntetők Gyurcsány Ferenc és kormányának azonnali távozását. A Nagytemplom előtti Kossuth-szobornál mintegy százan gyűltek össze.

Székesfehérváron 12 ember gyűlt össze és követelte bejelentett tüntetésen a kormány lemondását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik