Belföld

Tüntetők várják Gyurcsányt Debrecenben

A debreceni városháza előtt több száz tüntető várja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, aki a tervek szerint a kora délutáni órákban Kósa Lajos polgármesterrel tárgyal a Pólus fejlesztési programról.

A rendőrség kordonokkal zárta körbe a városháza bejárata előtti térséget, de a kordonon kívül nemzetiszínű és árpádsávos zászlókat lobogtató és transzparenseket magasba tartó emberek gyűltek össze.

A demonstrációt az úgynevezett Kossuth téri tüntetők szervezték, akik már több mint 200 napja mindennap Debrecen főterén követelik Gyurcsány Ferenc és kormányának lemondását.

„Magyarország – Gyurcsány-kormány által sújtott terület”, „Új esélyegyenlőség: a lejtőn lefelé minden egyformán gurul”, és hasonló feliratú transzparenseket tartanak a résztvevők, miközben alkalmi szónokok bírálják a kormányt és a kormányfőt a debreceni városháza előtt.

Az ügy előzménye, hogy az MSZP debreceni elnöke közleményben kérte Kósa Lajost, hogy a tárgyalások idejére biztosítsa a nyugodt körülményeket Debrecenben. Kósa Lajos reagálásában azt ígérte, hogy Debrecenben zökkenőmentesek lesznek a tárgyalások.

Az MTI értesülései szerint a tárgyalások más helyszíneinél is tüntetést szerveznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik