Belföld

Ötpárti megbeszélés a versenyképességől

Minden parlamenti párt megjelent az ország szempontjából fontos kérdéseket áttekintő egyeztetéssorozat első, a versenyképesség témakörét taglaló tanácskozásán csütörtök délelőtt.

A témagazda az ötpárti sorozatot kezdeményező SZDSZ, amely részéről az eseményen Kóka János gazdasági miniszter jelent meg. A szocialista pártot Podolák György, a Fideszt Mádi László, a KDNP-t Kerényi Csaba és Mándoki Andor szakértő, az MDF-et pedig Herényi Károly képviseli. Az egyeztetés három részből áll: a helyzetelemzést követően a lehetséges megoldási javaslatokról tárgyalnak, végül pedig a konkrét javaslatokról esik szó. A találkozó nem nyilvános.

A sorozat kéthetenkénti megbeszélésein összesen hat témakörről egyeztetnek a pártok, minden témának más párt lesz a házigazdája. A versenyképesség után a második téma a közélet tisztaságának megteremtése (témagazda az MDF), ezt követően a demográfia (KDNP), a nemzetpolitika (Fidesz), a társadalmi igazságosság (MSZP), valamint az állam szerepe, a szolgáltató állam (SZDSZ) kerül napirendre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik