Belföld

Jól gazdálkodott a Fidesz pártalapítványa

Az Állami Számvevőszék alapvetően rendben találta a Fidesz pártalapítványának 2003–2005-ös gazdálkodását, csak kisebb szabálytalanságokat állapított meg.

A számvevőszék a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány gazdálkodását a 2003-as megalakulástól 2005-ig vizsgálta. A jelentés szerint az ellenőrzött időszakban az alapítvány éves költségvetési támogatásának mértéke megfelelt a párttörvényben meghatározottaknak, emellett az alapítványhoz csatlakozó szervezetek és magánszemélyek támogatásának elfogadása is a törvényi előírásnak megfelelően történt.

Az ellenőrzött időszakban az alapítvány központi költségvetésből származó összes bevétele 1 milliárd 200 ezer forint volt, egyéb forrásból még 11 millió 808 ezer forintot kaptak, ezen belül az alapítványhoz csatlakozó szervezetek és magánszemélyek 10 millió 147 ezer forinttal támogatták. A kuratórium az ellenőrzött években érkezett bevétel 96 százalékát használta fel 2005. év végéig alapítványi célok megvalósítására és az alapítvány működésére.

Az ÁSZ szerint az alapítvány munkáltatói jogkörében eleget tett az adózási és társadalombiztosítási jogszabályok rendelkezéseinek, vezette az előírt nyilvántartásokat és teljesítette az adatszolgáltatásokat is, azonban a szervezet tulajdonában lévő személyautóra – magáncélú használat miatt – egyhavi cégautó-adófizetési kötelezettséget állapított meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik