Belföld

A Pécsi Tudományegyetem lett Az év kórháza

Közel százezer beteg szavazata alapján a Pécsi Tudományegyetem Anaesthesiológiai és Intenzív Terápiás Intézete lett „Az év kórháza".

A 2006-as „Az év kórháza” szavazás összesített eredménye alapján második helyre a budapesti Országos Sportegészségügyi Intézet (Sportkórház) került, míg a budapesti Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet (OITI) végzett a harmadik helyen. 2005-ben egyébként a jelenleg túlélésért küzdő Sportkórház nyerte el Az év kórháza címet.

Az internetes szavazás három hónapig tartott, és a megmérettetésben Magyarország összes kórháza és klinikája részt vett. Az intézményeket öt kategória (orvos-szakmai ellátás, ápolás- és szakszemélyzet, infrastruktúra, ellátás, környezet és tisztaság) alapján értékelték. A Pécsi Tudományegyetem Anaesthesiológiai és Intenzív Terápiás Intézete „Az év kórháza” címen kívül még négy kategóriadíjat is begyűjtött, kivéve az ápolás- és szakszemélyzet kategóriában, melynek győztese a fővárosi Sportkórház lett.

225 intézmény közül 22 létesítménynek sikerült négyesnél jobb eredményt elérni. A dobogósok között csupán ezreléknyi különbség döntött. A Pécsi Tudományegyetem Anaesthesiológiai és Intenzív Terápiás Intézete az erkölcsi díjon kívül számítógépekben részesül.

Az Év Kórháza díjátadáson az Egészségügyi Minisztérium nem képviseltette magát. Horváth Ágnes, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára betegségre hivatkozva nem vett részt az eseményen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik