Belföld

Olvasóink szerint Kunczénak maradnia kell

A FigyelőNet szavazásának eredménye szerint olvasóink többsége azon az állásponton van, hogy Kuncze Gábor legyen továbbra is az SZDSZ elnöke. 25 százalékukat viszont nem érdekli a kisebbik kormánypárt sorsa.

„Ha Fodor Gábor lesz a pártelnök, akkor nyílván szellemileg megújulna az SZDSZ, és nem csak úgy emlegetnék, mint az MSZP ‘cselédpártját’. Szerintem Fodor tudja megújítani a pártot, hogy az visszanyerje régi arcát, amit az évek alatt folyamatosan elveszített. Ha Kóka János lesz az SZDSZ pártelnöke, akkor megszűnnek a koalíciós feszültségek (emlékezzünk, hogy Kóka Gyurcsánnyal együtt érkezett a politika nagyvilágába), de az SZDSZ elveszíti az igazi értékét, s a liberális pártból erősen baloldali lesz, ami csak arra jó, hogy segítse az MSZP-t a soron következő választáson néhány százalékos támogatásával” – írta a FigyelőNet Bemondójába Franz Norbert Százhalombattáról. Ezzel szemben BGY Budapestről a következőt írta: „Teljesen mindegy, ki lesz az elnöke egy parlamenti bejutási küszöb alatt álló kis pártnak. Az már jobban érdekelne, ha megjelenne végre egy liberális párt is, mert alapvetően liberális elveket vallok magam is”.

A FigyelőNet nem reprezentatív, négy napig futó közvélemény-kutatása azt szerette volna megtudni, olvasóink szerint ki lenne a legjobb SZDSZ-elnök. Az összesen 12 560 válaszadó többsége, 27,1 százalékuk szerint az lenne a legjobb, ha Kuncze Gábor maradna. Mint Kiss Sándor írta, „Én bevallom, jobboldali szavazó vagyok, és teljesen undorodok az SZDSZ-es bandától, de be kell hogy valljam, hogy Kuncze Gábor (annak ellenére hogy nem szimpatizálok vele) szerintem az egyik legokosabb és legtehetségesebb politikus Magyarországon. Az SZDSZ csak neki köszönheti, hogy még a Föld színén van, szerintem hatalmas hiba lenne, ha lecserélnék ezt az elnöküket, aki beszédeit sértő, de humoros iróniával fűszerezi, s tudja mi hat a ‘népre'”.

A szavazók 22,9 százaléka (2876 fő) szerint Fodor Gábor lenne az alkalmasabb, míg 10,8 százalékuk (1356 fő) inkább Kóka Jánost látná a liberális párt elnöki székében. Olvasóink azonban javasolták még a posztra Bauer Tamást, Gusztos Pétert, Ungár Klárát, és Tamás Gáspár Miklóst is.

A FigyelőNet felméréséből az is kiderül, hogy olvasóink jelentős részét, 25,9 százalékukat nem érdekli, hogy ki lesz az SZDSZ következő elnöke. Továbbá 1419 olvasónk választotta a „teljesen mindegy” opciót. „Teljesen mindegy. Volt egyszer egy SZDSZ” – írta Géza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik