Belföld

Gyurcsány előadást tart Davosban

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a davosi világgazdasági fórumra utazik szerdán, ahol előadást is tart az unióhoz újonnan csatlakozott kelet-közép-európai országok reformfolyamatairól - közölte a kormányszóvivő sajtótájékoztatón kedden.

Danks Emese elmondta: a miniszterelnök az eseményre és az előadásra levélben kapott személyes meghívást a fórum alapítójától. A fóum idei témája a geopolitikai és gazdasági erőviszonyok eltolódása. Gyurcsány Ferenc az európai gazdasági növekedés fenntarthatóságával foglalkozó munkacsoportban tartja meg előadását. Ebben a szekcióban vesz részt a német gazdasági és technológiaügyi miniszter, a francia kereskedelmi miniszter és az OECD főtitkára is. A kormányfő svájci látogatásakor találkozik több magyarországi külföldi befektetővel és tárgyal Viktor Janukovics ukrán miniszterelnökkel.

A miniszterelnököt útjára elkíséri Kóka János gazdasági miniszter. A miniszterelnök menetrend szerinti repülőjárattal utazik Svájcba, és várhatóan csütörtök délután érkezik majd vissza.

Danks Emese az MTI-nek arra a felvetésére, hogy szocialista párti magyar miniszterelnök még nem vett részt ezen a fórumon, elmondta: a kormány fontosnak tartja Magyarország képviseletét egy ilyen magas rangú fórumon. Hozzátette: valamilyen ok folytán az elődök ezt nem tartották fontosnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik