Belföld

A gyerekek döntenek a reformmenzáról

Kedden kerületi iskolások kóstolták meg azt az újfajta egészséges édességet, amelyikkel a cukrászsüteményeket kívánják kiváltani az Újbudai iskolában. A gyerekek dönthették el, tetszik-e nekik.

Újbuda egy éve, 2006. január elsején vezette be a reformétkeztetést a kerület összes önkormányzati iskolájában. Az új rendszer alapja, hogy a diákok csak egészséges alapanyagból készült, a reformkonyha szabályai szerint elkészített ételeket kapnak.

Tavaly az étrendből nem száműzték teljesen az édességeket, heti egy alkalommal a desszert valamiféle cukrászsütemény volt, más napokon gyümölcs vagy gyümölcsös készítmény.

Az újbudai szakemberek azonban olyan édességgel kívánják a cukrászati termékeket kiváltani, amelyek teljesen egészségesek, a répacukor helyett gyümölcscukrot tartalmaznak – ilyenek az aszalt gyümölcsös édességek.

Az új édesség bevezetése előtt azonban kíváncsiak a fogyasztók, azaz a gyermekek véleményére is, azaz kóstolásokat tartanak. Ha a gyerekeknek ízlik az új finomság, akkor azt február elsejével már be is illesztik az étrendbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik