Belföld

A Dél-Alföldi RET leszavazta Molnárt

Gyakorlatilag egyhangúlag elutasította az egészségügyi miniszter javaslatát a Dél-Alföldi Regionális Egészségügyi Tanács (RET) pénteki Békéscsabai ülésén.

A tanács tagjai ugyanis elfogadták Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármesterének javaslatát, aki a Csongrád megyei álláspontot fejtette ki. A fideszes országgyűlési képviselő elmondta: a jelenlegi törvény által meghatározott keretfeltételek az egész régió egészségügyi ellátása szempontjából elfogadhatatlanok. A megadott keretszámok mentén a régió nem tud létrehozni olyan fenntartható és vállalható egészségügyi ellátó rendszert, amely a későbbiekben a betegek és az ország érdekeit szolgálná.

Arra kérik a minisztert, hogy törvénymódosítással módosítsa a régió számára rendelkezésre álló keretfeltételeket. Utána pedig az intézmények által összeállított szakmai és fenntartási minimum feltételeknek megfelelően kezdjék elölről az egyeztetést. A RET ülésén felszólaló önkormányzati- és intézményvezetők előzetesen sorra elutasították a miniszter által közölt keretszámokat, így már nem is hívják össze még egyszer a tanács ülését, hanem továbbítják döntésüket a miniszternek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik