Belföld

Stratégiai harcra készül a rendőrséggel Toroczkai

Tucatnyi demonstrációt jelent be március 15-re a Mi Magunk mozgalom Budapesten és vidéken, hogy így ossza meg a rendőrség erejét.

Toroczkai László, a mozgalom alapítója úgy fogalmazott, szeretnék megakadályozni, hogy a nemzeti ünnep a tavalyi október 23-hoz hasonlóan „nézzen ki, azaz céljuk az, hogy ne tudjon a hatalom egy olyan hadsereget Budapesten felsorakoztatni, amellyel vérbe fojtanák a demonstrációkat és megemlékezéseket.

Szerinte a rendőrség készül március 15-re, hiszen a híradásokból tudni, hogy felfegyverzik őket, lovakat vásárolnak, bővíteni akarják a lovasrendőrség létszámát. „A hatalom retteg március 15-étől” – szögezte le, és közölte, szeretnék megakadályozni, hogy az ünneptől félő hatalom „Budapesten komoly erőt tudjon felmutatni”.

Elmondta, hogy a demonstrációkat magánszemélyek jelentik majd be a rendőrségen. Nemcsak az MSZP és az SZDSZ székházai előtt, hanem több médium épületénél is várhatók megmozdulások. Jelenleg televíziók elé terveznek demonstrációkat, de elképzelhető, hogy a Magyar Rádió elé is tüntetést jelentenek be. Demonstrációkat jelentenek be ezen kívül minden megyeszékhelyen.

Az MTI kérdésére közölte: valódi demonstrációkra készülnek, nem pusztán bejelentésekről van szó, a rendezvényeken több ezer emberre számítanak. Példaként említette, hogy a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Lelkiismeret ’88, valamint a Jobbik is segítséget ad a szervezéshez, és nagyon sok magánszemély is jelentkezett már.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik