Belföld

Senki nem akar rendőrpajzsot gyártani

Még egyetlen cég sem jelentkezett arra a közbeszerzési pályázatra, amelyet a rendőrpajzsok gyártására hirdetett meg a rendőrség. Még egy hét van hátra a határidőig, de félő, nem lesz új felszerelés.

Még egyetlen cég sem jelentkezett arra a közbeszerzési pályázatra, amelyet az Országos Rendőr-főkapitányság egy hónappal ezelőtt hirdetett meg csaknem ezer testvédő felszerelés, pajzs és sisak beszállítására. A jelentkezési határidő egy hét múlva jár le – tudta meg az inforádió.

A rendőri vezetés szerint nem valószínű, hogy március 15-re felszerelhetnék a közterületi rendezvények biztosításában részt vevő csapaterőket a korábbiaknál lényegesen nagyobb védelmet nyújtó eszközökkel.

A kormány az MTV székházának ostroma után ajánlott fel a központi költségvetésből több százmillió forintot a rendőrségnek a megrongálódott védelmi eszközök pótlására, illetve új felszerelések beszerzésére. A szeptemberi ostromkor ugyanis sok rendőr a hiányos vagy nem megfelelő minőségű felszerelés miatt sérült meg komolyabban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik