Belföld

Kupa: “Ha kell, visszatérek”

Nem akar részt venni „ebben a vircsaftban”, visszavonul a politikából Kupa Mihály. A Nap-keltében elmondta: visszatérése akkor képzelhető el, ha egy morálisan előrehaladó országban szükség lesz a szaktudására.

Kupa Mihály nem indul a Centrum Párt elnöki posztjáért a január 27-i tisztújító kongresszuson, elege van a politikából. A pártelnök csalódottsága érthető, hiszen a négy évvel korábban elért 3,9 százalékos eredmény után 2006-ban a párt az egy százalékot sem érte el, összesen 0,4 százalékot kapott.


Esetleges visszatéréséről a televíziós műsorban elmondta: „Ha kell, majd visszajövök”. Ezt később úgy pontosította: ha reális esély lesz egy „morálisan előrehaladó” országra, és szükség lesz a szaktudására, akkor képzelhető el a visszatérése.

Kupa öt évig volt az általa alapított Centrum párt elnöke, és ennyi – mint mondta – „éppen elég volt”. Azért vonul vissza (azaz azért nem indul újra a pártelnöki tisztért), mert felmérte, milyenek a jelenlegi politikai erőviszonyok, politikai lehetőségek. Arra a következtetésre jutott, hogy egy centrista politikának nincs esélye a mai Magyarországon.

Kupa Mihály 1991 és 1994, valamint 1998 és 2002 között országgyűlési képviselő volt. 1990 decembere és 1993. február között pénzügyminiszterként tevékenykedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik