Belföld

Ismét német szemétbálákra bukkantak

Újabb Németországból származó bálázott háztartási hulladékot találtak a Bács-Kiskun megyei Újcsengődön egy zárt helyen. A rendőrség újabb gyanúsítottat hallgatott ki a több megyére kiterjedő ügyben.

A megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya által folyó, a hulladékgazdálkodás megsértése bűntett miatt indított nyomozás során sikerült a zárt helyen tárolt újabb bálákat megtalálni, melyeket a rendőrség lefoglalt. Már több megyében folyik vizsgálat az ügyben és további gyanúsítások várhatóak.

A rendőrség eddig nyolc embert hallgatott ki gyanúsítottként a Németországból behozott, bálázott szemét elhelyezésével kapcsolatban, közülük négyen előzetes letartóztatásban vannak.

A rendőrség tájékoztatása szerint két gazdasági társaság ellen folyik a nyomozás, melyek közül az egyik bonyolító a Szinkron 99 Kft., melynek a cégbejegyzés szerint Halász Istvánné az ügyvezetője, aki Kunbaja polgármesterének a felsége. Az előzetes letartóztatásban lévő személyek között van a gazdasági társaság ügyvezetője mellett a férje, Halász István, Kunbaja polgármestere is.

Bács-Kiskun megyében eddig közel 3500 bála szemetet találtak a nyomozók, melynek döntő többsége Kunbaján található, de a megyében már több településen, tíznél több illegális szemétlerakót fedeztek fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik