Belföld

Megszüntették Molnár perét a gyógyszerészek ellen

Megszüntette az eljárást a Fővárosi Bíróság abban a perben, amelyet az egészségügyi miniszter indított a Magyar Gyógyszerész Kamara (MGYK) ellen - közölte a köztestület.

Molnár Lajos tárcavezető a tavaly szeptemberi gyógyszerész kamarai nagygyűlést jogsértőnek tartva perelte be az MGYK-t – emlékeztet Horváth Tamás kamarai elnök közleménye. „(Molnár Lajos) véleménye szerint a Magyar Gyógyszerész Kamara azzal követett el jogsértést, hogy – szerinte – a kamara a Gyógyszerellátás kérdései című nemzetközi szakmapolitikai konferencián a gyógyszertárak működésének korlátozására, és ezáltal a működési engedélyben foglaltaktól való önkényes eltérésre ösztönözte a gyógyszerészeket” – írja közleményében a testület elnöke.

Az eljárást megszüntető Fővárosi Bíróság megállapította, hogy a kamara nem marasztalható el, mivel nem hozott törvénysértő határozatot, a rendezvény résztvevői szabadon fejtették ki véleményüket a kormányzati javaslatokról, amelyekről elmaradtak az érdemi egyeztetések, valamint a gyógyszerészek a cselekvési programhoz szabadon csatlakozhattak saját belátásuk alapján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik