Belföld

Tüzijáték, hömpölygő tömeg, telt házas előadások

Bábeli hangzavar uralkodott az új év köszöntésekor a főváros nagyobb terein és sokan ünnepeltek a színházakban is.

Már december 30-án rengeteg külföldi turista érkezett Budapestre: főleg olasz szót lehetett hallani a Vörösmarty téren, ahol nagy sikere volt a fellépő zenekaroknak – különösen a Besh o Drom csinált fergeteges hangulatot – és minden mennyiségben fogyott a forralt bor, a pezsgő.

A trombiták és a muzsika hangjait olykor elnyomta a sok petárda. A Váci utcán egész éjszaka hömpölygött a tömeg.

A Duna-partról jól lehetett látni, hogy az óév utolsó napján Budapest szinte minden pontján felvillannak a tűzijáték fényei. Sok magántársaság bérelt ki hajókat szilveszterre is, ezekről ugyancsak nagy petárda durrogtatás hallatszott.

Sokakat marasztalt a Nyugati téren a Magyar Televízió élő kívánságműsora. Vidékről tízezrek érkeztek Budapestre, hogy a nagyváros fényei és gazdag programsorozata mellett köszöntsék az új évet.

A vidéki szállodákban – főleg a dunántúli termál hotelekben – szinte minden szoba foglalt volt szilveszterre, a vendégek jelentős része nem külföldről érkezett.

A budapesti szállodák és éttermek szilveszteri vacsorával egybekötött programjait nemcsak külföldi csoportok foglalták le, hanem magántársaságok is. A Liszt Ferenc téren – ahová a Zeneakadémia Presser-Amadinda koncertjéről éjfél előtt tódult ki a közönség – valamint a Ráday utcában ugyancsak nehezen lehetett helyet kapni az éttermekben, ha csak jó előre nem foglalt valaki asztalt.

A belvárosi színházakban – főleg az év utolsó napjára időzített bemutatókra, például a Pesti Színház Harmónia című előadására – még lépcső- vagy állójegyet sem lehetet kapni, a pótszékek szintén mind elkeltek, és még a régen futó Sok hűhó semmiért című Shakespeare darabra – Eszenyi Enikő rendezésében – is minden jegy elfogyott.

A lóversenypályán is fergeteges hangulat uralkodott, – sokak számára hagyomány, hogy itt köszöntik az új évet, vagy legalább délután kilátogatnak a “lovira”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik