Belföld

Ünnepi menetrend lesz érvényben

Változik a karácsonyi ünnepek alatt a MÁV, a Volán és a BKV járatainak menetrendje – írja a Magyar Nemzet.

A karácsonyi ünnepek alatt a MÁV vonatai vasárnap és hétfőn ünnepnapra, december 26-án a vasárnapra, december 27-én a hétfői napra érvényes menetrend szerint közlekednek. Az állami vasúttársaság javasolja az utazóknak, hogy elővételben váltsák meg a jegyeiket, hogy elkerüljék a tumultust. December 26-án IC-mentesítő járatot küldenek Sátoraljaújhelyről Budapestre 16 óra 23 perckor. A Somogy InterCity az ünnepi forgalom ideje alatt dupla motorvonat-szerelvénnyel közlekedik.

A Volánbusz Zrt. a helyi, helyközi és távolsági autóbuszjáratait december 24-től keddig a munkaszüneti napokon alkalmazott menetrendje szerint közlekedteti. Néhány vonalon csökkentett közlekedési rend lesz érvényes. Vasárnap az utolsó járatok Budapestet 16 óra körül hagyják el, és másnap kora reggel még nem közlekednek a buszok.

December 24-én napközben a BKV járatok a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek. Az autóbuszok, villamosok és trolibuszok délután négy óráig indulnak, ezután a gyakrabban közlekedő éjszakai járatokkal lehet utazni. Hétfőn és kedden a BKV járatai a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik