Belföld

Visszahívták a Pető Intézet igazgatóját

A tüntetések és petíciók után lenyugodtak a kedélyek, a Pető Intézet kuratóriuma azonban leváltotta Makói Zitát, a tavaly kinevezett igazgatót.

A főiskolai szenátus leszavazta azt a javaslatot, amely engedélyezte volna, hogy 65. életévét betöltött személy vezetői poszton maradhasson. Mivel a Pető Intézet főigazgatója, Makói Zita betöltötte ezt az életkort, így távoznia kellett az intézmény éléről – írja a Népszabadság. Posztjára új pályázatot írtak ki, ennek elbírálásáig azonban megbízottként továbbra is a főigazgató irányítja az intézetet.

Makóit február elsején nevezte ki az intézmény kuratóriuma. már ekkor is a belső munkatársakat képviselő főiskolai tanács véleményével szemben. Gyűlések, petíciók, tüntetések jelezték, hogy a két fél eltérően gondolkozik a világhírű intézet, illetve a mozgássérült gyerekeket gyógyító Pető-módszer sorsáról.

A történteket még két utcai demonstráció, illetve aláírásgyűjtés követte – hiába: akkor sem hatottak a Makói Zita ellen felhozott érvek. Az utolsó “akció” után fél évvel viszont ugyanaz az érv mozdította el a főigazgatót posztjáról, amelyet korábban a tiltakozók hiába hangoztattak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik