Belföld

Idén két hetet pihent Gyurcsány

A miniszterelnök idén 84 alkalommal szólalt fel a parlamentben, ahol összesen több mint 13 órát beszélt. Gyurcsány 18 napot töltött szabadságon, átlagosan 14 órát dolgozott.

A kormányszóvivői iroda adatai szerint 26 hozzá intézett interpelláció hangzott el, amelyből hatra személyesen válaszolt, 19 nem tartozott hozzá, egyre a MEH államtitkára felelt. 12 kérdést tettek fel neki, ebből egyre válaszolt személyesen, mert a többi nem tartozott a feladatkörébe. 43 azonnali kérdést is kapott, ezek közül pedig 17-re válaszolt ő maga.

Ebben az évben 257 munkanap volt, a kormányszóvivői iroda szerint a miniszterelnök ebből 243 napon dolgozott, átlagosan naponta 14 órát. 49 kormányülésen vett részt, és a munkanapokon 59 szabad estéje volt. Nyáron két hétig volt szabadságon, és a téli ünnepek alatt is kivesz 4 nap szabadságot. Ezen kívül egész évben hét teljesen szabad hétvégéje volt – szóvivői iroda adatai alapján.

A Köztársasági Őrezred számításai szerint a miniszterelnök nagyjából 100 ezer kilométert utazott velük, és 19 hivatalos úton összesen 23 napot volt külföldön. A kormányszóvivői iroda közlése szerint a miniszterelnök 16 alkalommal fogadott külföldi állami vezetőt. Több mint 230-szor írt a blogjába, és ezekre összesen majdnem 120 ezer hozzászólás érkezett. Ez bejegyzéseként átlagosan több mint ötszáz hozzászólást jelent. A letöltések átlagos száma kicsit több mint hatezer naponta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik