Belföld

Holnap nyit az ingyenes műjégpálya

December 23-án, a téli szünet kezdetével egy időben nyit a 2002 óta már hagyománnyá vált ingyenes korcsolyapálya. A Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóban január 2-ig működő jégpálya december 24-e és december 31-e kivételével minden nap reggel 9-től este 21 óráig várja a fiatalokat, a szórakozni vágyókat.

A 25-ször 45 méteres pálya – amely egyszerre közel 300 ember befogadására képes – reggel 9-től este 9-ig tart nyitva; a karbantartás idejére 12-től 13 óráig, illetve 17-től 18 óráig szünetet tartanak. December 24-én csak 15 óráig, december 31-én pedig 18 óráig tart nyitva a jégpálya – ezen a két napon csak délben lesz karbantartási szünet.

A látogatók kényelmét büfésátor szolgálja teával, forralt borral, kürtös kaláccsal, szendvicsekkel és sült gesztenyével; lesz öltözősátor és ingyenes toalett, valamint zene és hangosbemondó is. A biztonságról négy korcsolyás rendező gondoskodik, és orvosi ügyelet is lesz a helyszínen.

A Miniszterelnöki Hivatal a megnövekedett gyalogosforgalomra, főleg a gyermekekre tekintettel az autósok megértését és türelmét kéri: a Roosevelt tér környékén a jégpálya nyitva tartásának időszakában fokozott figyelemmel közlekedjenek!

Az ideiglenes korcsolyapályát “Az ingyenes műjégpálya létesítése a Lánchídnál” című, hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás győztese, az EVENT-TECH Kft. építette. A cég nettó 54,8 millió forintért vállalta a rendezvény lebonyolítását, amely tartalmazza a létesítés, a működtetés és a bontás, valamint az ehhez kapcsolódó szolgáltatások költségeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik